Thursday, 4 April 2013

Dengari Keningaufm di Android(Android Apk KeningauFm)

Assalammualaikum & Salam Sejahtera....

Keningaufm kembali lagi dalam terus memperkenalkan produk untuk menyebar luas & memperkenal kan industri artis & muzik di kawasan pedalaman di daerah Keningau, Sabah ini...

Baru-baru ini kami selalu mendengar aduan daripada oendengar yang pemain winamp tidak dapat menyiarkan lagu kerana sebab-sebab tertentu yang tidak dapat kami kesan.

Jadi bagi mengatasi masalah ini, kami muncul dengan sebuah aplikasi android yang terbaru untuk pendengar kesayangan kami semua. Macam biasa, download & nikmati aplikasi ini sepuasnya & teruskan mendengar kami di Keningaufm Hebat Syoknya...:)


Antara muka depan App Android ini


Lawati laman blog kami


Dengarkan kami secara terus di sini


Sila tonton video kami


Lokasi kami


Untuk download sila tekan di sini "DOWNLOAD". Tekan & install seperti biasa. Dengarkan kami sentiasa.

Untuk dengarkan kami di komputer atau laptop, sila lawati laman ini... DISINI

Terus dengarkan kami & lepak bersama kami di sini, didekasikan lagu kegemaran anda disini. SINI

Kami ucapkan jutaan terima kasih kepada pendengar setia kami & teruskan setia bersama kami di Keningaufm...:)

Wednesday, 13 February 2013

DENGARI KENINGAUFM DI HANDPHONE ANDROID AND IOS

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

Hari nie nak share tips dan tutorial untuk dengarkan kami di Keningaufm menggunakan telefon pintar android dan ios. Caranya mudah sahaja, sila ikuti langkah-langkah seterusnya untuk berjaya...Semoga berjaya....


  1. Pertama sekali, pastikan anda mempunyai sambungan internet tak kira lah wifi ataupun mobile network...
  2. Bagi pengguna android, pergi ke aplikasi Playstore dan download aplikasi yang bernama WINAMP atau tekan di SINI unutk direct download dari pc ke hp. Untuk pengguna iOS, sila rujuk di SINI.



Tekan install. 
Saya dah install. So, x da butang install.

3. Selepas install, tekan open dan pergi ke HOME, anda akan melihat seperti paparan di bawah.


4. Tekan butang SHOUTCAST


5. Selepas tekan butang SHOUTCAST, anda akan melihat paparan seperti di atas dan cari atau taip 'KENINGAUFM'.

5. Dan BOOM!! radio televisyen Malaysia kesayangan anda. Keningaufm, Hebat! Syoknya!


6. Dan terus dengarkan kami di Keningaufm, di mana sahaja anda berada dan bila-bila masa.


7. Tambah kami menjadi favourite, dan terus dengarkan kami.


8. Terima kasih kerana menambah kami menjadi favourite, anda sentiasa kegemaran kami...:)

Akhir sekali, terima kasih dan sokong muzik tempatan anda. Akhir kata, jika ada sebarang masalah sila hubungi kami di FACEBOOK.







Thursday, 7 February 2013

RELEASE: KeningaufFM Portable (94.7) Version 2.0

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada pendengar setia  Radio Malaysia KeningauFm dan pembaca laman blog KeningauFM.

Alhamdulillah, dengan syukurnya satu aplikasi yang dibangunkan oleh pihak KeningauFM berjaya direalisasikan. Jadi, kami di sini ingin mengajak pendengar semua untuk mencuba dan merasai aplikasi yang dibangunkan oleh anak-anak tempatan ini. Segala teguran, kritikan dan komen sangat kami alu-alukan untuk memperbaiki lagi aplikasi kami ini. Di sini, kami akan terangkan fungsi-fungsi KeningaufFM Portable (94.7) Version 2.0 ini.

Antara muka-depan KeningaufFM Portable (94.7) Version 2.0 yang dihiasi dengan penyampai radio kesukaan anda.
Sila tekan untuk info radio KeningauFm, 
melawati Laman blog KeningauFM,
dan laman Facebook KeningauFM.

Anda boleh chat dengan dj kesayangan anda dan juga kawan-kawan anda:)
Untuk chat dengan dj anda, sila register dahulu dengan memasukkan username dan password anda. Anda boleh login dengan username dan password yang sama.  Anda boleh menggunakan smiley dan bunyi apabila ada chat terbaru. Anda juga dapat melihat dj-dj yang online dan pengguna-pengguna yang lain online.
Sila gunakan fungsi chat ini dengan sebaiknya, jangan spam dan post benda-benda yang bukan-bukan. Jika tidak, anda akan di ban dari menggunakan fungsi ini.
Info Radio KeningauFM, serba sedikit latar belakang dan penubuhan Radio KeningauFM.:)
Untuk maklumat yang lebih lanjut sila layari laman blog KeningauFM.
Pengurus dan DJ siaran Melayu KeningauFM. DJ Razali.
SERTA MERTA!!!
DJ siaran Melayu KeningauFM. DJ Hacks. 
ATUR SAJA!!!
 DJ siaran Melayu KeningauFM. DJ Yon.
DARI KAU SAJA!!!
DJ siaran Melayu KeningauFM.. DJ Aida.
DEKAT DI HATI♡
DJ siaran Murut KeningauFM. DJ Hakie.
DJ siaran Murut KeningauFM. DJ Loy.
DJ siaran Murut KeningauFM. DJ Betty.
DJ siaran Murut KeningauFM. DJ Mumun.
Ketua Bahagian Rancangan dan DJ siaran Dusun KeningauFM. DJ Nor.
DJ siaran Dusun KeningauFM. DJ 99.
DJ siaran Dusun KeningauFM. DJ Syl.
Untuk keluar, tekan butang X merah dan sila kembali untuk dengarkan kami di KeningauFM.

Dengan ini, jika anda berminat sila muat turun aplikasi kami ini, ia ringan dan anda boleh dengarkan kami di mana sahaja anda berada asalkan anda mempunyai sambungan internet terutamanya pelajar dan perantau yang belajar dan bekerja di luar daripada daerah Keningau. Tekan butang download di bawah ini untuk muat turun.
Extract dan buka KFM.exe. 
Open file .rar dengan sofware ini. Download di bawah.
Open dan extract files.
Jika ada sebarang masalah aplikasi tidak terbuka, sila muat turun:


Sokong kami dan promosi serta perkenalkan aplikasi ini dengan kawan-kawan serta saudara-mara anda. Copy link untuk share.

Jika ada sebarang masalah sila hubungi kami di Facebook KeningauFM.

Sekian, Terima Kasih.
KeningauFM, Hebat Syoknya!!!



















Tuesday, 15 January 2013

Hari Keluarga KeningauFM 2013

Gambar-gambar hari keluarga KeningauFM

Pengurusi Majlis Dj Syl

Pengurus KeningauFM

DJ Nor

Juru Kamera Anthony Gintik

Tetamu Jemputan

Dj Aidah & kak ida

YB Datuk Haji Sairin haji Karno





si kecil cilik Ryon

 Dj Hacks
 Dj Betty

dj Yon

Dj 99

teruskan kesetiaan bersama blog Keningau fm untuk mengetahui info-info lebih lanjut mengenai aktiviti Keningaufm...